abone ol




Kullanıcı Adı

Şifre


          Şifremi Unuttum?




İletişim

  • 0216 550 46 26


Etiket Bulutu

İstanbul Özel Ders asit baz titrasyonları burdurun tarihi destek ve hareket sistemi 1980 türkiye ayak tradı hücre zarı levha insan vucudu resmi tamirat alay beyi türk kültürü küresel aynalar ataturk ıngılızce siir ayol biyoloji yazılı soruları soluksuz dominyon implant kurutucular demir para hangi yılda bulundu körfez savaşı microsoft word korna fonksiyonların tarihçesi yararlı hayvanlar çok uluslu şirketler süreklilik denklemi fitat adalet koroglunun hayati atatürk ve sanat yolu açmak muhasebeci doluluk oranı aşna mümeyyiz insan haklarıyla ilgili özel günler sporun faydaları yasin parlak şaibe pervaneli jorjet işbirlikçi ögrenme delicesine yeni ölçü aletleri gezgin eksik etek yer yurt deniz gezmiş uzunluk ölçü birimleri havan ecinni ampulun parlaklığını etk dolayı ırama adcı haysiyetli orhan kemal cemile öyküleyici anlatım venn şeması mil doğurtma mustafa kemal öğlenci dizi film 1996 öys sonuçları iş merkezi nitrik asit üretim katı ve sıvı maddelerin hacimlerinin ölçülmesi seçme hakkı eski konya yeni konya gösteriliş tiryaki tripsinojen c vitamini analizi miskinler tekkesi uzaktan kumandalı araba lise 1 kimya bağlar konusu nükleer ve radyasyon hayvanlardan insanlara hastalık geçer mi parlaklık alice harikalar diyarında başarılı insanların hikayeleri kabaca türk edebiyatında günlük türünün tarihsel gelişimi envıronment dırtıness tefrika tıp amblemı opak beyaz yele özet mikrokok orta karın bilim adamı olmak istiyorum Eski Çağ yönetim bilişim sistemleri fundamantalizm doksanlık anadolu uygarlıkları vatan kavramı


DİZİLER VE SERİLER


Ödev Bilgileri

 Sayfa Sayısı : 4 Sayfa
 Dökümanın Dili : Türkçe
 Döküman Türü : Word Dökümanı
 Kaynakça :
 Resim/Şekil :
 Tablo :



Sitedeki dosyalar üye olmak için öğrencilerin gönderdiği dosyalardan oluşmaktadır. Eğitim ve öğretim amaçlıdır. Bu dosyaların tümünün editörden gözden geçirilmesi yoğun bir emek gerektiğinden, gözden kaçmış olanlar olabilir. Ayrıca bir üyemiz tarafından gönderilen bir dosyanın telif hakkına tabi olup olmadığını her durumda tespit edemeyebiliriz. Böyle bir durumu fark etmeniz halinde lütfen iletişim mailimizden bize durumu bildirin. Siteden kaldırılması için mesajınıza dosya numarasınıda ekleyerek bize yardım merkezinden gönderebilirsiniz. İlgili dosya 48 saat içerisinde derhal siteden kaldırılır.. Telif haklarına gösterilen özen konusunda bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz..
Dosya No: 127986 - | Yardım Merkezi için Lütfen Buraya Tıklayınız

Eğer üye iseniz giriş yapıp dökümanı indirebilirsiniz.


Ödevin Özeti

DİZİLER VE SERİLER
Tanım: N+ = {1,2,3,…,n,…} cümlesinden reel (IR) sayılar cümlesine tanımlanan f: N+  IR fonksiyonuna reel sayı dizisi denir.
(a1, a2, a3,…, an,…) görüntüler cümlesi ile ifade edilir. Bu cümleye gerçel sayı dizisi yada dizi denir.
Örnek 1: f: N+  IR, f(n) = 2n2 fonksiyonunun belirlediği diziyi bulunuz.
Çözüm: f(1) = 2, f(2) = 8, f(3) = 18,…f(n) = 2n2,…. olduğundan f(n) = 2n2 fonksiyonu (2,8,18,…,2n2,….) dizisini belirtir.
Örnek 2: (1,3,5,,…2n-1,…) dizisinin genel terimini bulunuz.
Çözüm: an = 2n-1’dir.
Örnek 3: (an) = dizisinin 4. terimi nedir?
Çözüm: a4 = ’dir.
Örnek 4: (2,8,18,…) bir dizi midir?
Çözüm: (2,8,18,…) dizi değildir. Ancak (2,8,18,…2n2,…) biçiminde tanımlanmış olsaydı bir dizi belirtirdi.
Örnek 5: Genel terimi an = olan bir (an) dizisinde, b  R olmak üzere b . (a10- a5) = 24 ise b değeri nedir?
Çözüm: b . (a10 – a5) = 24

’den
b = 5 bulunur.
Tanım: Her n  N+ için an = c ise an dizisine sabit dizi denir ve (an) = (c) biçiminde ifade edilir.
Örnek 6: (an) = [(-1)2n + (-1)2n+1] dizisinin sabit dizi olduğunu gösteriniz.
Çözüm: Verilen dizinin genel terimi,
(an) = (-a)2n + (-1)2n+1 = (-1)2n + (-1)2n (-1) = (-1)2n[1 + (-1)]
= (-1)2n . 0 = 0 olur.
Örnek 7: Genel terimi olan (an) dizisi sabit dizi midir?
Çözüm: n  N+ ve n  4 için 4 – n  0 olduğundan,
’dür.
Buna göre, n  N+ için an = -4 olduğundan (an) = (-4) sabit dizisidir.
Tanım: (an) ve (bn) dizilerinde n  N+ için an = bn ise (an) ve (bn) dizilerine eşit diziler denir ve (an) = (bn) biçiminde ifade edilir.
Örnek 8: (an) = (1 + 3 + 5 +…+ (2n-1) ve (bn) = (n2)) dizilerinin eşit olduğunu gösteriniz.
Çözüm: n  N+ için an = 1 + 3 + 5 + … + (2n-1) = n2’dir. Bu da (an) = (bn) dizilerinin eşit olduğunu gösterir.

YAKINSAK VE IRAKSAK DİZİLER
Tanım: Reel sayı ekseni üzerinde bir a noktası ve  > 0 sayısı alalım. (a -  . a + ) aralığındaki tüm noktaların cümlesine a’nın  komşuluğu denir.
Tanım: Bir dizinin sonlu sayıda k terimi hariç, kalan terimlerine bu dizinin hemen her terimi denir.
Örnek 9: (an) = dizisinin hemen her teriminin a = 0’ın bir  komşuluğunda olduğunu gösteriniz.
Çözüm: a = 0’ın  > 0 komşuluğu (şekil 1)




Şekil 1. a = 0’ın  komşuluğu
Tanım: (an) bir dizi a  R olsun. (an) dizisinin hemen her terimi a’nın her  > 0 komşuluğundaysa, a’ya (an) dizisinin limiti veya (an) dizisi a’ya yakınsar denir ve
lim(an) = a veya (an)  a ile gösterilir.
Bu tanımdan yararlanarak (an) dizisini...
- Üye olup tamamını bilgisayarınıza kaydedebilir, üzerinde değişiklik yapabilir, yazıcı çıktısı alabilirsiniz.